Utbildning av din häst i nytt format

Kanske behöver du en knuff framåt med lösgjordheten? Eller ska du operera dig och därför inte har möjlighet att rida under en tid? Är du gravid? Eller är det dags att lära din häst galoppombyten? Likt tidigare kan du köpa den här tjänsten av mig – men numera hos dig.

Utbildningstjänst i ny form: Jag kommer likt tidigare att erbjuda träning och utbildning av hästar vid såväl reella behov som rena inspirations-booster! Nytt är att jag kommer att göra det i en annan form, d.v.s. på den anläggning där din häst bor till vardags. Konceptet har flera fördelar för såväl dig som din häst. Dels tycker jag att en häst inte behöver tränas med ett utbildningssyfte mer än 2-3 gånger i veckan. Av flera skäl. Det kan vara bra att introducera en ny ryttare och ridning successivt så att övergången inte blir för tvärt. Och enligt mig känns det också ganska lagom med de antal träningstillfällena i veckan på ridbanan. Hästar behöver ju få möjlighet, både fysiskt och psykiskt, för återhämtning och annan träning, såsom hoppning, longering, uteritt m.m. Det som passar er. Det kan ju också vara så att du själv är sugen på att hålla igång din egen ridning/träning under perioden trots en liten extra hjälp på traven. Med det här upplägget finns det fortfarande utrymme för det.

Foto: Linda Andersson

Med det här upplägget får din häst vara kvar i sin vardag och miljö och du får möjlighet att följa din hästs utveckling på ett närmre håll än om du lämnar bort den”

Upplägget mer konkret: Jo, du köper en utbildningstjänst av din häst av mig, hos dig! Ett standardpaket är 10 ridtillfällen i nära anslutning till varandra under en månads tid (d.v.s. 2-3 tillfällen per vecka). Vi gör en planering redan i startskedet så att vi har en lika syn på vad som önskas uppnå med träningen. Vi stämmer av vilka dagar som passar och gör sedan givetvis löpande avstämningar under vägens gång. Hästar är ju som bekant inga maskiner… Ibland går saker lite fortare än man har tänkt sig, ibland händer annat på vägen. Vi ska också tillsammans vara lyhörda för om vi behöver skjuta på något tillfälle eller lägga in någon extra dag o.s.v. Alltid med hästens bästa i första rummet.

Kontakt och mer information: Kontakta mig på telefon, 073 600 83 02 alternativt mejl, helena@stallreje.se så kan du berätta mer om dig och din häst och jag om mig, mina tankar och ambitioner!

Helena Reje