Dags att ge plats åt känslorna!

En betydelsefull del för ett bättre, öppnare, enklare klimat kring psykisk ohälsa tror jag är att vi blir ärligare med våra känslor. För oss själva och för varandra. Såväl när vi mår finemang, toppen och strålande liksom när ni vi mår mindre bra, sämre och helt enkelt kasst.
 

Sätt ljud på de tysta orden, en föreläsning med mig, Helena Reje. Foto: Daniel Boquist

Att tillåta sig själv och andra att få ett tryggt utrymme att känna, visa, tala, hantera och bemöta är att värna om vårt gemensamma mående. Att erbjuda rum för alla sorters känslor (inte enbart vissa utvalda). Känslor som vi föds med och som vi tyvärr successivt tenderar att skala bort.
 
Låt oss istället belysa hur otroligt värdefullt vårt hela känsloregister är! Att lyfta fram skrattet, tårarna, ångesten, sorgen, glädjen och det depressiva. Låt oss erkänna att vi behöver dem alla för att klara av att leva vårt liv så väl som möjligt.
 
Känslorna är en del av den vi är och de är alla livsviktiga för vår själ för att kunna hantera de situationer som vi möter på vår väg genom livet ❤️.