Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/8/b/stallreje.se/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/8/b/stallreje.se/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Stall Reje

Ridning i Stall Rejes ridhus

 

Vi öppnar nu upp Stall Rejes ridhus under tisdagseftermiddagar/kvällar. Ridhuset har måtten 20*60m och underlaget är fibersand (harvas dagligen). Väggarna är av materialet perforerad plåt, vilket innebär att du har en utemiljö från sarg till taknock under den ljusa tiden på dygnet. När mörkret lägger sig finns det mycket god belysning. Om du är själv i ridhuset eller i samråd med övriga ekipaget finns sockerbitar i olika storlekar och bommar att låna. Ligger lättillgängliga i förråd i ridhusväggen.

Foto: Linda Enarsson

När: Tisdagar

Tid: Kl. 16.00 – 22.00

Bokas: Via sms eller telefon till mig, Helena, på telefonnummer: 073 600 83 02. Invänta bekräftelse! 

Pris: 200kr/ekipage betalas med swish i samband med bokningen, efter bekräftelse, innan ankomst.

Swishnummer: 1234 66 84 48, ange namn på ekipaget.

Uthyrningen bygger på förtroende. Att du tar väl hand om underlag, sarg, dörrar och myshörna. Mocka alltid efter dig såväl i manegen som på parkeringen (kärra och grep finns i ridhuset). Släck lamporna om du är sist. Observera att det inte är tillåtet att ta med sig tränare. Vi börjar med uthyrningen som ett försök och fungerar det väl, finns det stora möjligheter att det får fortsätta över tid.

Hoppas ni kommer att trivas lika bra som vi gör!

Välkomna!

Foto: Linda Enarsson

Ljudboken – Det hon aldrig sa

Just nu står grönskan i full blom och långa ljusa dagar njuts efter arbetstid eller tillsammans med semesterledigheter. Oavsett om just du kommer att arbeta hela sommaren eller ligga på bryggan de närmaste veckorna, tycker jag att du ska passa på att lyssna på ljudboken, Det hon aldrig sa. Medan du hänger tvätt, springer spåret, mockar i stallet eller reser till och från jobbet, vad vet jag 😉

Berättelsen är upplevd och inläst av mig och nytt är att det sedan den tryckta boken har tillkommit ett extra ”spår” i slutet. Låt mig ta dig med på en resa om en mor och dotters starka kärleksrelation, om psykisk ohälsa, familjehemligheter och om en kvinna med ett jäkla driv och som levde livet varje dag tills hon dog, alldeles för tidigt… Eller hade hon egentligen levt på övertid?

Ljudbokslanseringen firas med ett sommarerbjudande

  1. Ladda ner ljudboken hos någon av de vanligaste ljudboksleverantörerna, ta en skärmbild och skicka till: Dethonaldrigsa@gmail.com Alternativt ladda upp på instagram med #dethonaldrigsa och @helenareje Med den enkla handlingen får du möjligheten att helt kostnadsfritt även få den tryckta boken signerad och skickad som ett bokogram (d.v.s med brevpaket) hem till antingen dig själv eller en vän.
  2. Meddela därför i mejlet eller i Instagrams DM namn och adress till din önskade mottagare. Så får denna ett paket från dig och mig inom några dagar.

Jag önskar er en underbar sommar och en fin lyssning/läsning!

Helena

Tankar om sitsen

När jag får meddelanden på mina sociala medier handlar det ofta om min sits, beröm och ibland med frågor om mina tankar och gärna handfasta råd. Jag är jättetacksam för det och att det är just sitsen känns väldigt smickrande på något sätt. Så tack till er! Jag passar samtidigt redan här på att slå fast att man både kan sitta snyggare och inverka bättre än vad jag gör. Men de återkommande iakttagelserna och frågorna har fått mig att tänka en del på vad som gör en bra sits enligt mig.

Jag tror att vi alla har bilden i huvudet på den korrekta lodrätta sitsen med axel, höft och häl i en lodrätt linje. Den som vi har lärt oss sedan långt tillbaka genom instruktioner, men kanske framförallt ser vi den framför oss från någon bild. En sits jag inte på något sätt vill dementera men däremot poängtera att det är just en endimensionell bild. Förmodligen det bästa sättet att illustrera den ”rätta sitsen” på. Men när jag har möjlighet att fylla på med fler dimensioner, så kommer de här;

För mig handlar sitsen om balans, kroppskontroll och förmåga att röra sig i harmoni med den aktuella hästen. Jag tror därför att du får en bättre sits genom att öva upp just dessa områden. Dels genom att rida på flera olika hästar, vilka inte alls behöver vara av så kallat ”bra material”. Snarare tror jag att genom att rida på långbenta, kortbenta, tjocka, smala, höga, låga, rörliga, pigga, långsamma osv. Ja, ni hajar, olika typer helt enkelt, kan nog till och med vara en fördel i arbetet för en bättre sits. Det är ihop med dessa olika fysiskt skapta och psykiskt skilda fyrbenta individer som vi övar upp både vår balans och känsla för den aktuella hästens kropp, beteende och rörelsemönster.

Kroppskontroll och balans går ju även att finna i många andra övningar bortom tiden på hästen. Och visst finns det övningar som passar bättre än andra. Men här skulle jag absolut vilja uppmuntra till all form av rörelse, såväl kondition som styrka. Använd dig av det du tycker är kul och är bra på och lättast kommer dig för att göra. För som man brukar säga; att den bästa träningen, är den som blir av, är faktiskt väldigt sann. Förmodligen både den snabbaste och bästa vägen för att själv ta sig framåt. Och om jag ska slänga in ett ytterligare tänk här, så brukar jag försöka hitta helkroppsrörelser, där hela kroppen jobbar som en enhet. Ett samarbete musklerna tillsammans.

Vi får heller inte glömma att även vi, liksom de tidigare nämnda hästarna, är skapta olika. Vi är längre, kortare, bredare, smalare, yngre, äldre, kvickare, långsammare och vissa kroppsdelar mer proportionerliga, andra mindre. Vår bildliga sits och förmågan till att inverka påverkas givetvis av vem vi är och hur vi ser ut. Vi kan alla ha den lodrätta målbilden i huvudet, men vi kommer sinsemellan uppnå den på skilda vis. Avslutningsvis tror jag också att det är svårt att, antingen jobba med sitsen eller hästen. Eller det finns i alla fall inte en given, det ena kommer först och sedan det andra. Jag tror att det är med fördel som man arbetar med dem parallellt. För det är nämligen väldigt svårt att sitta helt rätt på en häst som inte går korrekt. Men det är samtidigt också mycket svårt att rida en häst helt korrekt om man inte sitter rätt.

Med förhoppning om lite inspiration!

Helena

Dags att ge plats åt känslorna!

En betydelsefull del för ett bättre, öppnare, enklare klimat kring psykisk ohälsa tror jag är att vi blir ärligare med våra känslor. För oss själva och för varandra. Såväl när vi mår finemang, toppen och strålande liksom när ni vi mår mindre bra, sämre och helt enkelt kasst.
 

Sätt ljud på de tysta orden, en föreläsning med mig, Helena Reje. Foto: Daniel Boquist

Att tillåta sig själv och andra att få ett tryggt utrymme att känna, visa, tala, hantera och bemöta är att värna om vårt gemensamma mående. Att erbjuda rum för alla sorters känslor (inte enbart vissa utvalda). Känslor som vi föds med och som vi tyvärr successivt tenderar att skala bort.
 
Låt oss istället belysa hur otroligt värdefullt vårt hela känsloregister är! Att lyfta fram skrattet, tårarna, ångesten, sorgen, glädjen och det depressiva. Låt oss erkänna att vi behöver dem alla för att klara av att leva vårt liv så väl som möjligt.
 
Känslorna är en del av den vi är och de är alla livsviktiga för vår själ för att kunna hantera de situationer som vi möter på vår väg genom livet ❤️.

Hundträning i ridhuset

Nu finns det möjlighet att hyra Stall Rejes ridhus för träning alt. rastning av hundar. Manegen har en yta om 1200kvm och ligger helt ostört på vår gård i Knivsta.

En perforerad plåt från sargkanten hela vägen upp till taknocken ger en skön utekänsla, med den rogivande skogen omkring, men med fördelarna av att vara inomhus. Underlaget är fibersand, d.v.s en mycket finkornig sand blandad med fiberduksbitar. Vilket tillsammans med ett noggrant underhåll ger en mjuk och stabil botten och en dammfri miljö. Ledlampor i längs med hela ytan i tre rader ger ett mycket bra ljus även kvällstid.

Ridhuset hyrs ut per timme och en avgift per person. Hög tillgänglighet. Stor parkering utanför.

Hör av er till mig för förfrågningar och bokningar.

Helena Reje, helena@stallreje.se alt. 073 600 83 02

1200 kvm, underlag fibersand.

Årets julklapp till dina medarbetare?

Julen kommer som vanligt i en rasande fart och det börjar bli hög tid att planera julklappar till kollegorna. Jag tänker mig att en bok om relationer, medmänsklighet och tankar om livet kan vara en fin gåva. Och som jag faktiskt vågar lova är tänkvärd för oss alla, mer eller mindre, beroende på vad vi själva har varit med om, har runt okring oss osv.

Boken, Det hon aldrig sa, har en trevlig prislapp och finns för omedelbar leverans.

Fint inslag, signering och vackra bokmärken går att köpa till.

Boken har fått en hel del publicitet, se:

Vid intresse kontakta mig, mejl: helena@stallreje.se alt. tel: 0736008302

Med önskan om en kärleksfull jul!

Helena Reje

Bokogram

Har du en vän som fyller år? Någon du vill tacka? Eller bara visa en extra tanke?

Jag har en idé för hur vi kan få just din mamma, pappa, syster, bror, kollega, kusin eller vän att känna sig uppmärksammad!

Vi skapar ett Bokogram. Vad är det? Jo, bokens motsvarighet till blombud.

Jag signerar boken tillsammans med en hälsning från dig, klär in den vackert och skickar den med posten till den adress du önskar.

Mejla mig på: helena@stallreje.se alt. sms’a 0736008302 så ordnar vi det.

Pris: Bokogram pocket 150kr, Inbunden 250kr.

Foto: Daniel Boquist

Hästinspo-helg i Roslagen

Det är dags att dra igång inspirationshelg nummer 2 i ordningen ????!

Då föregående gång visade sig vara ett lyckat koncept och där fantastiska människor tillsammans skapade en påtaglig positiv, varm, djup, rolig, spännande, lärorik, utmanande, stämningsfull, avslappnad och givande energi! Något som, i alla fall jag kände, jag vill ha mer av.

Sååå med ett liknande koncept men med ny plats (Sanda Equestrian) och innehåll bjuder jag nu in igen till Inspo ??‍♀️??! Det blir ett 24timmars all inclusive 24-25 nov (ca kl.14-14) med övernattning i helt nyrenoverade dubbelrum (i vacker energigivande lantlig miljö) yoga, föreläsningar, generösa fikabord, skaldjursbonanza, bubbel, vin, lyxfrukost och ja kanske det bästa av allt – Ett helt underbart sällskap (för det vågar jag lova att vi blir ??)!

VÄLKOMNA!! Önskar Helena

Sanda equestrian

⭐️Pris: 2750kr inkl moms
⭐️Swish till 1234668448 (Stall Reje AB)
⭐️Skriv ”inspo + ditt namn” på inbetalningen. Samt skicka mig gärna en notis om du vill dela med någon speciell person när du betalt, så jag kan bocka av platserna.
⭐️Självklart går det att få kvitto.

Denna gången, endast 10 platser ?, så först till kvarn. Senast inbetalning tor 1nov. Endast betalda platser räknas som bokade (och bindande ☝️☺️). Frågor skickas lättast här i eventet, på mejl: helena@stallreje.se eller telefon: 0736008302

?Ps. Värt att säga, det är utan medtagen häst och helt oberoende av kunskapsnivå, greninriktning, hur aktiv ryttare du är idag. Det enda som krävs är, över 18 med ett starkt hästintresse och en vilja att inspirera, inspireras eller båda delarna ?!

?Ps igen. Förstås fritt fram att bjuda in om ni vet ngn i er omgivning som inspo-helgen skulle kunna passa ?.

Besök i bokklubb

Har ni en bokklubb?

Intresserade av ett författarbesök?

Är ni ett gäng som har en bokklubb eller några vänner som är intresserade av att samlas kring min bok, Det hon aldrig sa, så kommer jag gärna och gör det tillsammans med er. Då jag bor mellan Sthlm och Uppsala så är det i första hand möjligt i områden häromkring. Men det är klart om ni är många alternativt har någon rolig/bra idé så kanske vi kan få till det även om avståndet är längre.

Om ni vill boka in en dag eller undrar över något, så tveka inte att höra av er till mig.

Hjärtliga hälsningar, Helena

Mejl: helena@stallreje.se tel.0736008302

Läs författarintervju: Helena Reje

Mer om boken: Det hon aldrig sa

Foto: Daniel Boquist

 

 

 

Wiiiihoooo, äntligen lansering – Det hon aldrig sa

Ikväll firar jag att jag har skrivit klart min bok – Det hon aldrig sa. Att lanseringen infaller just den 7:e september 2018 är av extra betydelse för mig. Anledningen till det är att hela berättelsen startar upp just precis den här fredagen, för sex år sedan.

Boken handlar om min relation till min mamma. Vår tid tillsammans med varandra, med mina syskon och pappa. Och hur jag letar efter svaren till varför hon en dag ”bara” lämnar oss – för all framtid! Hon gick ifrån oss tillsynes lika enkelt som om hon hade gått ut genom ytterdörren. Och hon gjorde det lika oväntat som om det var jag som hade gjort detsamma…

Foto: Daniel Boquist

Att skriva har hjälpt mig medan jag har sökt mina svar, texterna har funnits där när jag har försökt att förstå det som först tedde sig obegripligt. Efter en evinnerlig insats av engagemang och med tid landade jag tillslut i någon slags märklig logik. Det var också under vägens gång, som jag förstod, att det här höll på att bli en berättelse värd att berätta för flera.

Jag har lyft på stenar, samlat pusselbitar, hanterat känslor och besökt inre rum. Jag har lärt känna den psykiska ohälsan. En av vår tids vanligaste folksjukdomar. Men som det fortfarande talas för lite om, och dessutom ofta felaktigt. Tack vare att jag skrev under tiden som jag sökte svaren, delar jag med mig till läsaren av de erfarenheter som jag själv fick på vägen. Kunskaper som jag personligen inte hade en aning om tidigare. Tyvärr.

 

För mig skulle det idag förmodligen bli omöjligt att skriva om samma bok igen. Dels för att de känslor som jag var i då, är så starka att jag tror att det endast kan beskrivas korrekt när man befinner sig i dem. Och dels för att jag delvis är en annan person idag, formad av livet. Jag kan inte skaka fram den där naiva och förskonade versionen av mig själv igen. För hon finns helt enkelt inte längre kvar…

Min starkaste drivkraft för att färdigställa den här boken – Det hon aldrig sa – har varit kärleken! Jag önskar att det är den som når ut starkast när berättelsen får sina läsare. Jag hoppas också att min berättelse kan göra att vi blir fler som får insikt i den psykiska ohälsans värld. Att vi belyser, omtalar och hanterar den. Ju mer, desto bättre. Förhoppningsvis kan vi då bli ännu bättre på att se varandra. Se varandra på riktigt. Ser förbi det ögat först ser.

Med kärlek

Helena Reje

 

Foto: Daniel Boquist

 

  • Från och med idag fredag 7:e september kan du även köpa boken här